#alicevindtleuk

Haar werkgever zag zelfs in dat hier meer aandacht voor had moeten zijn.

In deze video vertelt Irene waar ze tegenaan liep toen ze weer aan het werk ging nadat ze een jaar lang behandeling onderging voor kanker. Ze wilde en moest weer aan het werk. Maar dit viel tegen. Ze kon moeilijk wennen en de draad weer oppakken. Vooral het tempo, concentreren en focussen ging moeilijk. Ze werd overvallen door deze cognitieve problemen en dit accepteren was lastig.

Ze vond uiteindelijk passende begeleiding met oog voor haar cognitieve problemen. Met behulp van haar coach en samen met haar werkgever en bedrijfsarts lukt het haar om weer aan het werk te zijn met plezier en voldoening. Irene coacht nu zelf mensen met kanker of een andere lichamelijke beperking.

Alice: “#vindenwijleuk

omdat het verhaal van Irene laat zien dat het heel logisch is dat je begeleiding nodig hebt om weer aan het werk te gaan nadat je zware behandelingen hebt ondergaan. De ‘lange termijn gevolgen’ worden vaak onderschat of niet gezien. Door de werkgever en de bedrijfsarts, maar ook door ‘de patiënt’ zelf.

Ik vind het knap dat Irene zelf de regie heeft genomen en samen met haar werkgever een passende manier heeft gevonden om goed te re-integreren. Haar werkgever zag zelfs in dat hier meer aandacht voor had moeten zijn.

Toen ik zelf in een vergelijkbare situatie verkeerde, keek mijn werkgever niet naar waar er mogelijkheden waren, maar richtte zich vooral op wat ik allemaal niet meer kon. Hierdoor ben ik volledig afgekeurd. Deze video is een goed voorbeeld van hoe het anders kan en ik hoop dat dit ook werkgevers en bedrijfsartsen inspireert. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat op deze manier meer mensen kunnen terugkeren in hun eigen functie en minder mensen in een UWV-traject belanden.