Na een ongeval, herseninfarct of ziekte als kanker of reuma, zijn er vaak blijvende gevolgen in het dagelijks leven. Mijn Leven 2.0 wil inspireren en steunen bij het dan (weer) vormgeven van je leven. We doen dit door inspiratie en steun te delen via deze website, videos en via onze facebook en instagram pagina’s. We delen meerdere malen per week nieuwe verhalen van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt en verwijzen naar mogelijke steun in de regio. In onze supportzoeker kan je hulp of een hulpverlener zoeken met expertise over prettig leven met een ziekte of fysieke beperking. Deze innovatieve zoeker past helemaal in deze tijd. We geven jou immers de regie om te kiezen voor iemand die bij je past. En tot slot, lanceren we binnenkort een online coaching ‘stap in je leven 2.0’ voor en door mensen met een fysieke beperking.
Een actieve groep ervaringsdeskundigen is betrokken bij Mijn Leven 2.0. Ze delen hun ideeen en ervaringen. In een klankbordgroep denken ze mee over de ontwikkeling van (nieuwe) diensten en producten en geven gevraagd en ongevraagd advies. De initiatiefnemers van Mijn Leven 2.0 zijn Mia Willems en Carin Schröder.
Carin Schröder
“Het mooie vind ik dat we zowel ervaringsdeskundigheid als wetenschappelijke kennis op het gebied van gedragsverandering inzetten.”
Carin is gepromoveerd GZ-psycholoog en gespecialiseerd in gedragsverandering en het ontwerpen van psychosociale zorg voor mensen met een ziekte of lichamelijke beperking. Haar kennis en ervaring helpt bij het realiseren van zorgverbeteringen, want die gaan altijd gepaard met het veranderen van gedrag van zowel patiënten als zorgverleners. Ze werkt ook als psycholoog in haar eigen praktijk Healthsupport4you.
Mia Willems
“In de jaren dat ik in de revalidatie werkte heb ik gezien dat het bijna iedereen lukt om de draad weer op te pakken ondanks ziekte of beperking.”
Mia is senior innovatiemanager en altijd op zoek naar kansen voor innovaties in de zorg. Haar drijfveer is om de zorg echt te verbeteren voor de mensen die er gebruik van maken. Ze wil een praktisch en werkend resultaat zien. Zij heeft zelf een ernstige vorm van migraine en is actief als bestuurslid van de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet. Lees ook haar ervaringsinzicht en blog over wat ze zelf leert van Mijn Leven 2.0.
Mijn Leven 2.0 is een intitiatief van de coöperatie Ecare4you, een sociale onderneming, en wordt ontwikkeld met steun van de gemeente Zeist, Amersfoort en Soest.
“Wat we sterk vinden is dat Mijn Leven 2.0 echt nieuw is. Ook zien we goede mogelijkheden dat de service blijft bestaan wanneer het proefproject afgerond is. Het is toekomstbestendig.”
— Rianne van der Zanden, Trimbos Instituut, juryvoorzitter wedstrijd mentale weerbaarheid gemeente Zeist
“Ecare4you heeft de uitwerking van Mijn Leven 2.0 professioneel opgepakt. De lokale samenwerking met inwoners, zowel mensen met een fysieke beperking als professionals, is een succes. We zijn trots op het resultaat.”
— Marcel Fluitman, wethouder gemeente Zeist