Stap in je leven 2.0

Wil jij prettiger leven met ziekte of beperking? Heb je behoefte aan een plan dat je echt gaat uitvoeren?

Zet vandaag de eerste stap

Maak jouw leven prettiger

Met een ziekte of beperking is je lijf niet meer hetzelfde. Hoe ga je verder? Wat ga jij doen?

Misschien wil je minder stress, meer bewegen, meer contact met anderen of je werk oppakken. Het maakt niet uit welke kant je opgaat, als je maar iets gaat doen waar jij blij van wordt.

Stap in je leven 2.0 kan helpenKom in actie!

Volg de 3 stappen en krijg:
• Inzicht in waar jij blij van wordt en wat een eerste stap is om je leven nu prettiger te maken
• Tools en tips gekregen hoe jij effectief in actie komt
Meer vertrouwen in jouw mogelijkheden om prettig te leven met ziekte of beperking

Je kan alleen of met een ervaringsdeskundige aan de slag. Op dit moment zijn er 2 ervaringsdeskundigen actief. Ze hebben zelf ervaring met leven met een ziekte of beperking.

Wat vinden anderen

“'Stap in je leven 2.0' laat je nadenken over waar je plezier uit haalt en hoe je dit (vaker) kunt integreren in je week. Door het benoemen van kleine concrete stapjes wordt het makkelijker om ermee aan de slag te gaan. Dat stimuleert! Als je chronisch ziek bent moet je dikwijls vele aanpassingen maken in je leven. Het is fijn om te focussen op de 'leuk-factor'!”

vrouw, deed 'Stap in je leven 2.0' in juli 2021

“'Stap in je leven 2.0' heeft me alert gemaakt dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de leuke en interessante dingen in mijn leven. Het was een uitdaging om terug in actie te schieten en meer zelfzorg verwenmomenten in mijn agenda te plannen.”

vrouw, deed 'Stap in je leven 2.0' in mei 2021

“Door de gesprekken en de filmpjes ben ik me er weer bewust van geworden hoe belangrijk het is om na te denken over waar ik blij van word, in plaats van steeds maar nuttig bezig te willen zijn. Dat maakt het eenvoudiger om andere of kleinere keuzes te maken en niet te ver vooruit te denken.”

vrouw met MS, deed 'Stap in je leven 2.0' in okt 2020 i

“Laatst vertelde een revalidant mij dat ze ‘Stap in je leven 2.0’ had gedaan en daarbij contact had gehad met een ervaringsdeskundige van Mijn Leven 2.0 die met haar meedacht. Ze hadden ervaringen uitgewisseld en daardoor had ze ideeën gekregen die haar verder hielpen. ”

Christel van Leeuwen, GZ psycholoog De Hoogstraat revalidatie, november 2022

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op.

Het is bedoeld voor mensen met een ziekte of fysieke beperking die
...een revalidatie achter de rug hebben, weer redelijk zichzelf kunnen redden en willen nadenken over hoe je het leven leuk en interessant blijft vormgeven.
hoop en inspiratie zoeken. We laten zien hoe anderen die hetzelfde hebben meegemaakt dingen doen die zij fijn vinden. Jij kan het ook.
al hun energie besteden aan het werken aan herstel en het doen van nuttige dingen en niet meer toekomen aan fijne en prettige dingen.

Je begint met een gesprek met de ervaringsdeskundige coach via (beeld)bellen van maximaal 1 uur. Daarna doorloop je zelf de 3 simpele stappen van de coaching via ons online platform. Elke stap bestaat uit het bekijken van een korte film met uitleg, voorbeelden van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, en een opdracht waar je zelf mee aan de gang gaat.
De opdrachten bespreek je met je coach.

- Begeleiding door ervaringsdeskundige coaches. Onze coaches hebben zelf ook een ziekte of beperking. En omdat wij het belangrijk vinden dat je een klik hebt met je coach, kan je deze zelf kiezen.

- Alles gaat via ons online platform, (beeld)bellen en/of email. Je hoeft er de deur niet voor uit. Vind je echt afspreken fijner dan behoort dat wel tot de mogelijkheden. De filmpjes en opdrachten kan je hier bekijken.

- Veel waarde voor weinig geld. Je krijgt 2 een-op-een coachingssessies van maximaal 60 minuten, instructiefilms met tips & ervaringen van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt en een e-book waarin je alles nog eens rustig na kan lezen.

Realiseer je wel dat het gaat om het zetten van eerste stap. Wil je meer coaching of hulp? Kijk dan in de keuzehulp wat hulp zou kunnen zijn die bij je past.

Je doorloopt het programma samen met een ervaringsdeskundige coach. Dat is iemand die zelf ervaring heeft met het leven met een ziekte of fysieke beperking en ook basis van eigen ervaringen met je mee kan denken. Veranderen is lastig en het kan helpen als er iemand met je meedenkt die snapt wat jij meemaakt. Omdat het belangrijk is dat je een klik hebt met je coach, kun je zelf kiezen wie van de coaches bij je past.

In 3 stappen naar een prettiger leven.

STAP 1

Bepaal je richting:
Wat wil je gaan doen en waarom?

STAP 2

Maak een actieplan:
Hoe ga je het aanpakken?

STAP 3

Voer je plan uit:
Wat helpt je om het echt te doen?

Help je mee?

 

We horen graag wat je van Mijn Leven 2.0 vindt.
Wil je 4 korte vragen beantwoorden?

 

Klik hier.