Mijn Leven 2.0 is het platform in de provincie Utrecht

over prettig leven met een ziekte of fysieke beperking.

Mijn Leven 2.0 is er voor vol­was­se­nen met een ziek­te of licha­me­lij­ke beper­king. Ieder­een is wel­kom die inspi­ra­tie kan gebrui­ken, of inspi­ra­tie wil delen over fijn leven. Ons mot­to is: samen weten we meer dan alleen en ‘afkij­ken’ mag!

Leuke dingen doen is een nuttige bezigheid!

De mensen achter Mijn Leven 2.0

Een actieve groep ervaringsdeskundigen is betrokken bij Mijn Leven 2.0. Ze delen hun ideeën en ervaringen in de klankbordgroep. Ze denken mee over de ontwikkeling van (nieuwe) diensten en producten en geven gevraagd en ongevraagd advies.

Carin Schöder

Carin Schröder

Initiatiefnemer & GZ-psycholoog

Lees meer op LinkedIn

Het mooie vind ik dat we zowel ervaringsdeskundigheid als wetenschappelijke kennis over gedragsverandering inzetten.

Ik ben gepromoveerd GZ-psycholoog en gespecialiseerd in gedragsverandering en het ontwerpen van psychosociale zorg voor mensen met een ziekte of lichamelijke beperking. Mijn kennis en ervaring helpt me bij het realiseren van zorgverbeteringen, want die gaan altijd gepaard met het veranderen van gedrag van zowel patiënten als zorgverleners. Ik werk ook als psycholoog in mijn eigen praktijk Healthsupport4you.

Mia Willems

Mia Willems

Initiatiefnemer & Innovatie manager

Lees meer op LinkedIn

Ik vind het bijzonder dat het bijna iedereen lukt om de draad weer op te pakken ondanks ziekte of beperking

Ik ben senior innovatiemanager en altijd op zoek naar kansen voor innovaties in de zorg. Mijn drijfveer is om de zorg echt te verbeteren voor de mensen die er gebruik van maken. Ik wil een praktisch en werkend resultaat zien. Ik heb zelf hoge bijziendheid en migraine. Lees ook mijn ervaringsinzicht en blog over wat ik zelf leer van Mijn Leven 2.0.

Rosanne Faber

Social media, tekst & video

Lees meer op LinkedIn

Het leren van ervaringen van anderen staat centraal. Ik vind dat heel mooi, want het zorgt voor verbinding

Ik werk veel in de zorg en geloof in de kracht van ervaringskennis. Het delen van mooie verhalen over veerkracht werkt inspirerend, maar ook het doorgeven van kleine, praktische tips kan een groot effect hebben. En mij boeit dan vooral de rol die taal daarbij speelt: welke woorden motiveren, hoe voorkom je betutteling en wat zet aan tot actie? Op mijn website kan je meer lezen over mij en mijn werk.

Hetty Buist

Vrijwilliger

Ik wil vooroordelen wegnemen en laten zien dat je goed kan leven met een ziekte of beperking

Je vindt mij in de filmpjes en op promotiemateriaal van Mijn Leven 2.0. Ook denk ik mee in de klankbordgroep. Zelf heb ik een arm-amputatie en vind het belangrijk om te kijken naar wat je wel kan en je zo min mogelijk te laten weerhouden door de gedachte dat iets niet kan vanwege je beperking. Bekijk ook mijn ervaringsinzicht.

Ingrid van Wielink

Vrijwilliger

Ik wil de steun die ik zelf gemist heb in het opbouwen van een goed leven met een fysieke beperking bereikbaarder maken voor anderen.

Ik wil graag meehelpen aan de groei van een platform dat anderen mensen die moeten leven met een ziekte of fysieke beperking kan helpen. Zelf heb ik een beenamputatie en zit in een rolstoel. Ik vind het fijn om gelijkgestemden te ontmoeten en samen te werken aan steun voor mensen die vergelijkbare problematiek ervaren. Bekijk ook mijn ervaringsinzicht.

Adri Hopman

Vrijwilliger

Ik vind het belangrijk dat mensen met een beperking goed geïntegreerd zijn in de maatschappij.

Daarnaast vind ik het leuk om te laten zien dat mensen met een beperking een gewoon leven leiden. Ondanks dat ik ben slechtziend ben geworden, kan ik sommige dingen toch beter dan mensen zonder een beperking, dat is te zien in de filmpjes van Mijn Leven 2.0. Ook ben ik actief in de klankbordgroep.

Esther van der Velden

Vrijwilliger

Het is prettig om met anderen te praten over leven met een beperking, thema’s te herkennen en ervaringen te delen.

Ik vind het belangrijk dat je informatie kunt vinden over hoe je leuk kunt leven met je beperking. Ik heb sinds mijn 17de progressief gehoorverlies en het inspireert mij om te zien wat er wel kan. Ik ben als ervaringsdeskundige coach betrokken bij de mini-coaching ‘Stap in je leven 2.0’ en denk mee in de klankbordgroep. Bekijk ook mijn ervaringsinzicht.

Alice van Boxel

Vrijwilliger

Er zijn veel mensen zoekende en daarom is informatie en inspiratie om je aan op te trekken belangrijk

Ik heb twee versleten heupen. Ik heb desondanks een goed leven, maar het was wel een zoektocht. Ik had wel wat inspiratie kunnen gebruiken. Ik schrijf berichten voor de website en word ook zelf steeds weer door de verhalen van anderen geïnspireerd. Daarnaast begeleid ik de online ontmoetingen. Lees ook mijn ervaringsinzicht.

Annemiek Assen

klankbordgroeplid

Het is leuk om met gelijkgestemden te werken aan een platform dat bijdraagt aan een gezonde mindset en zelfvertrouwen.

Ik vind het belangrijk dat er passende mentale ondersteuning is voor mensen die leven met een ziekte of fysieke beperking, dat heb ik zelf erg gemist. Fijn dat er nu een ‘support-zoeker’ is zodat je zelf naar die passende steun kan zoeken. Ik heb de auto-immuunziekte Lupus en wil graag helpen door het delen van mijn ervaringen.

Miriam Rybier

Vrijwilliger

Bij Mijn Leven 2.0 wil ik vanuit mijn eigen ervaringen anderen ondersteunen en helpen.

In mijn omgeving merk ik dat het behoorlijk lastig is voor veel chronisch ziekten en mensen met een beperking om de weg te vinden naar een fijn leven. De drempel er naar toe is hoog. Met name het onbegrip voor ‘onzichtbare zieken’ is lastig. Doordat ik zelf MS (multiple sclerose) heb, weet ik dat als geen ander. Bekijk ook mijn ervaringsinzicht.

Anne van den Hout

Vrijwilliger

Met mijn bijdrage hoop ik anderen te inspireren hoe je een goed leven kan hebben met je beperking.

Ik ben na een mislukte operatie blind geworden. Na mijn revalidatie had ik nog veel vragen hoe ik met mijn handicap mijn leven ging invullen. Mijn Leven 2.0 biedt een laagdrempelige mogelijkheid om te leren van anderen die dezelfde worsteling hebben doorgemaakt. Je ziet hoe jij het niet wilt of je kijkt af hoe jij het ook kan doen. Heel prikkelend en positief!

Mijn leven 2.0 in 1 minuut

Online ontmoeting

Mijn Leven 2.0 organiseert regelmatig gratis ontmoetingen. Het motto is: samen weten we meer en 'afkijken' mag!

Vertel mij meerWat vinden anderen van Mijn Leven 2.0

“Ik vind Mijn Leven 2.0 een prachtig initiatief, omdat het niet gericht is op één ziekte of aandoening. Het aanbod is breed en gericht op prettig leven. Het gaat over vrije tijd, zingeving of sport. Iedereen kan er iets van z’n eigen gading halen en dat vind ik zo mooi!”

Mary Hogenkamp, initiator Stuurkracht en ervaringsdeskundige

“Wat we sterk vinden is dat Mijn Leven 2.0 echt nieuw is. Ook zien we goede mogelijkheden dat de service blijft bestaan wanneer het proefproject afgerond is. Het is toekomstbestendig.”

Rianne van der Zanden, Trimbos Instituut, juryvoorzitter wedstrijd mentale weerbaarheid gemeente Zeist

“Ik denk dat de informele, beetje speelse aanpak van het platform voor sommige mensen beter werkt, dan dat ik als behandelaar mensen aanspreek om weer activiteiten aan te gaan. Je kunt er zelf kijken wat jou aanspreekt. En als je dan ziet wat er mogelijk is, kan dat helpen om het ook echt te gaan doen. Ik zou mijn collega-behandelaars dan ook zeker aanraden hun revalidanten hierop te wijzen. ”

Christel van Leeuwen, GZ psycholoog bij De Hoogstraat Revalidatie

“Ecare4you heeft de uitwerking van Mijn Leven 2.0 professioneel opgepakt. De lokale samenwerking met inwoners, zowel mensen met een fysieke beperking als professionals, is een succes. We zijn trots op het resultaat.”

Marcel Fluitman, wethouder gemeente Zeist

Partners & onafhankelijkheid

Mijn Leven 2.0 is een initiatief van de coöperatie Ecare4you, een sociale onderneming zonder winstoogmerk, en is ontwikkeld in samenwerking en met steun van Onbeperkt Amersfoort, Handicap.nl en de gemeenten Zeist, Amersfoort, Soest en Vijfheerenlanden. We bepalen zelf (dat wil zeggen samen met mensen met een ziekte of beperking) waar wij aandacht aan besteden. Dat gebeurt zonder enige invloed van het bedrijfsleven of de gemeenten die ons ondersteunen.

Help je mee?

 

We horen graag wat je van Mijn Leven 2.0 vindt.
Wil je 4 korte vragen beantwoorden?

 

Klik hier.