#alicevindtleuk

Lang zal ze laesie

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Niek van den Adel een ongeluk met zijn motor kreeg. Hij kwam door een dwarslaesie in een rolstoel terecht. Het is hem gelukt de veerkracht te vinden en “zijn leven 2.0” op te bouwen. Hij zegt zelfs dat hij nu een zinvoller en gelukkiger leven leidt dan voor zijn ongeluk. Dat gaat niet vanzelf. Het is een bewust en actief proces. Je kan er meer over lezen in zijn boek Crash.

Alice: "#vindikleuk

omdat Niek elk jaar de dag viert dat hij zijn dwarslaesie kreeg. Lang zal ze laesie. Hij viert op die dag dat het leven bestaat uit pijnlijke en gelukkige momenten. Hij is dankbaar voor al deze hoogte- en dieptepunten, alle littekens en alle liefde om hem heen. Hij realiseert zich dat sommige mensen het raar of vervelend vinden dat hij zijn dwarslaesie viert, maar hij vindt het een goede reden voor een feestje.

Hierdoor ben ik gaan rekenen. Dit jaar is het ook 10 jaar geleden dat ik mijn nieuwe heupen kreeg. 28 oktober rechts en 4 januari links. Ik vier het nooit echt maar benoem het altijd wel. “Vandaag is mijn rechterheup jarig” zeg ik altijd. Maar door het verhaal van Niek raak ik geïnspireerd om het ook eens te vieren. Door mijn nieuwe heupen leef ik met minder pijn en ben ik minder beperkt. En daar ben ik heel blij mee!

Hoe ik het ga vieren? Dat weet ik nog niet…