Het ervaringsinzicht van Thom

Maak het niet te zwaar

Thom (24 jaar) uit Soest is een aantal jaar geleden door een ongeluk blind geworden. Met steun van zijn familie en vrienden heeft hij zijn leven weer opgepakt. Hij probeert graag nieuwe dingen uit en ontdekte passies voor roeien en gitaarspelen. Zijn vrienden hebben veel respect voor zijn positiviteit en openheid. Bekijk de vier filmpjes over roeien, gitaarspelen, humor en Ajax.  

1. Probeer het gewoon  

Tijdens zijn revalidatie probeerde Thom een nieuwe sport uit en nu geniet hij enorm van de snelheid op het water en het buitenzijn in de natuur.

Tip: Ben jij ook op zoek naar een geschikte sport? In veel gemeentes zijn er beweegmakelaars aangepast sporten die je kunnen adviseren. Beweegmakelaars zijn er ook in Soest, Amersfoort en Zeist.

 

2. Zet je oren open

Thom wilde stiekem altijd al gitaar leren spelen maar had er nooit tijd voor. Nu hij heeft leren spelen, is hij verliefd geworden op het mooie instrument. 

Tip: Voor muziekles in Soest kan je terecht bij Kunstencentrum Idea

 

3. Houd het luchtig

 In dit filmpje vertellen Thom en zijn vrienden hoe hecht ze zijn. Vooral Thom’s positieve houding en humor valt op. Thom: “Ik zorg ervoor dat het niet te zwaar wordt.” 

 

4. Geef liefde, dan krijg je ook liefde terug

Begin dit jaar gingen Thom en zijn vrienden naar een wedstrijd van Ajax. Thom kreeg niet alles mee, maar genoot evengoed van de sfeer en de gezelligheid met zijn vrienden.

Wil je meer inspiratie? Bekijk ook de  video’s van mensen met een ziekte of beperking uit Zeist en Amersfoort.

 

Films: Babette Burgi