alicevindtleuk

Een podcast over winnaars en beperkingen

In de Onbeperkt podcast praten Wilfred Genee en Eva Eikhout over hun beperkingen. In een spontaan en open gesprek wordt besproken dat dit soms lastig is en dat het een uitdaging kan zijn om beperkingen te overwinnen en om daar kracht uit te halen. Wilfred is ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport en Eva is geboren met hele korte armen en benen. Ze maken deze podcast om anderen te inspireren. De podcast is een initiatief van Uniek Sporten.

Alice: #vindikleuk

omdat heel duidelijk naar voren komt dat je geen handicap hoeft te hebben om gehandicapt te zijn. Uiteindelijk hebben we allemaal beperkingen. Bij Eva zie je haar beperking meteen, maar Wilfred voelt zich heel ongemakkelijk als Eva hem een aantal persoonlijke vragen stelt. Hij leidt liever zelf het gesprek. Dat is zijn beperking.

Tijdens de podcast concluderen ze dat het best cool is dat je soms kan zeggen: “ik heb nu last van mijn beperking of het gaat even niet zo lekker”.  Dat vind ik een mooie en fijne uitspraak. Dit overkomt mij namelijk ook regelmatig. Het is dan lekker om te horen dat dit gewoon oké is! Het gaat om de stappen erna.

Wilfred en Eva hopen dat mensen, door het luisteren naar de podcast, beseffen dat iedereen een handicap heeft. Dat we allemaal gelijk zijn wat dat betreft. Ze maken een serie podcasts over dit onderwerp die ik zeker ook ga luisteren. Het inspireert me en ik vrolijk word van de sfeer.

Luister de podcast

Onbeperkt Podcast aflevering 1