#alicevindtleuk

Scouters, soort Consumentenbond voor hulpmiddelen

Scouters is een website waar hulpmiddelen en oplossingen zijn verzameld voor mensen met een fysieke beperking. De website is opgericht door Stijn Gooskens. Hij was 26 jaar toen hij door een ongeluk met een dwarslaesie kwam te zitten. Na revalidatie kon wel onafhankelijk advies over praktische hulpmiddelen gebruiken. Hij kon dit niet makkelijk vinden. Scouters is er voor Stijn en de 2,2 miljoen Nederlanders met een blessure, handicap of mensen die minder goed kunnen bewegen, bijvoorbeeld omdat ze ouder worden.

Alice: #vindikleuk

omdat hulpmiddelen je leven aangenamer maken als je fysiek beperkt bent. In eerste instantie lijkt Scouters een verkoopsite, maar dat is het niet. Het is eerder een soort Consumentenbond voor hulpmiddelen.

Zoeken is vrij gemakkelijk. Je kan direct zoeken naar een bepaald hulpmiddel of je kan zoeken naar een oplossing voor een activiteit waar je een hulpmiddel bij zoekt. Bijvoorbeeld koken of aankleden. De testvideo’s zijn heel fijn en nuttig. Handig is ook dat Scouters suggesties geeft waar je de hulpmiddelen kan kopen en ook waar je kan opzoeken of je in aanmerking komt voor een vergoeding en waar je die dan kan regelen.

Bekijk de website

Scouters