#alicevindtleuk

Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn

Enkele tienduizenden mensen met een beperking sporten of bewegen weinig, omdat ze niet de juiste hulpmiddelen hebben. Bij pogingen om de vaak kostbare hulpmiddelen vergoed te krijgen, komen mensen terecht in een bos van instanties, regelingen en loketten. Om hier concreet iets aan te doen, heeft Uniek Sporten een hulpmiddelenplatform gelanceerd: Uniek Sporten Hulpmiddelen. Een platform waar je terecht kan voor advies, aanvraag én de financiële afhandeling van sporthulpmiddelen.

Alice: #vindikleuk

omdat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. Heb je daar een hulpmiddel bij nodig dan vind ik dat je daar makkelijk aan moet kunnen komen. Sporten betekent voor mij heel veel. Door te sporten blijf ik ‘soepel’ en in conditie, heb ik sociale contacten, regelmaat in mijn leven en heb ik veel lol en pret. Het maakt mijn leven een stuk aangenamer.

Ik heb zelf geen hulpmiddelen nodig om te sporten en daarom vroeg ik Ingrid, ook betrokken bij Mijn leven 2.0, wat zij van het platform vindt. Zij sport graag en zit in een rolstoel. Ze is enthousiast over de duidelijke website met veel informatie. Ook vindt ze het fijn dat je een sporthulpmiddel eerst maximaal 6 maanden gratis kan lenen. Bevalt het dan helpen ze je het hulpmiddel aan te vragen en het (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Ingrid heeft aangegeven dat ze een ligbike wil uitproberen. Amersfoort heeft er geen en daarom wordt er nu gezocht of dit ergens anders wel kan. Ik hoop dat dit gaat lukken…

Bekijk het platform

Uniek Sporten Hulpmiddelen, voor de aanschaf of uitleen van sporthulpmiddelen