alicevindtleuk

ik herken de positieve invloed die je omgeving kan hebben

Dit artikel in het blad MS Leeft gaat over Gert Jan. Hij heeft de ziekte MS en dit heeft grote invloed op zijn leven en dat van zijn gezin. Maar ondanks dit is hij positief. Hij werkt hard om alles uit het leven te halen en is een enorme doorzetter. Hij gaat uitdagingen aan. Zo heeft hij vorig jaar achter op de wielrentandem de Mont Ventoux beklommen. Met een groep vrienden heeft hij hier een jaar lang voor getraind en zo 28.000 euro opgehaald voor de MS Stichting.

 

Alice: #vindikleuk

omdat Gert Jan vertelt hoe het voor hem was om de diagnose te verwerken en hoe het is om te leven met MS. Maar ik vind het vooral mooi hoe hij vertelt over de positieve invloed die zijn omgeving heeft (gehad) op dit proces. Dit is iets wat ik zelf erg herken. Ik ervaar(de) mijn gezin als een warm nest waar ik de ruimte voelde en kreeg om te rouwen om wat er niet meer was, te revalideren en te onderzoeken welke mogelijkheden er nog wel zijn. Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar het is zo fijn als je daarbij geholpen wordt. Niet alleen als het gaat om praktische hulp maar zeker ook op mentaal vlak. Het was een lang proces wat veel moeilijker zou zijn geweest zonder dit warme nest.

Voor mij is Gert Jan niet zomaar iemand. Hij is mijn neef en zijn verhaal raakt me hierdoor meer. Ik ben trots op mijn neef en zijn familie!

Lees het artikel in MS Leeft

"Hulp accepteren heb ik moeten leren“ (vanaf pagina 6)